Kablo taşı makinası yer altından geçen kabloları muhafaza etmek amacıyla kullanılan taşların seri üretimini gerçekleştiren bir üründür. Yüksek teknolojili bu makinalar sayesinde, yüksek hacimli seri üretimler gerçekleştirilebilir.
Kablo taşı makinası özellikleri; yüksek üretim performansını, mümkün olan en az iş gücüyle sunacak şekilde tasarlanmalıdır. Kablo taşı makinaları; bims, beton blok, briket başta olmak üzere pek çok malzemenin üretimini gerçekleştirebilmektedir. Bu taşlar sayesinde örneğin yer altındaki bir fiber optik kablo hattı muhafaza edilebilir. Elektrik iletimini sağlayan kablolar da aynı şekilde korunabilir. Elektrik, telefon ve internet gibi ihtiyaçlar, günümüz dünyasında olmazsa olmazlar arasındadır. Dolayısıyla bu hizmetlerin devamlılığını sağlamak son derece önemlidir.
Kablo Taşı Makinası Fiyatları
Bir kablo taşı üretim makinası, son teknolojiye sahip, gelişmiş otomasyon sistemleri olan bir üretim tesisidir. Bu makinaların ürettiği bims ve briket gibi malzemeler, yapı ve inşaat sektörlerinde sıkça kullanım alanı bulmaktadır.
Elektrik kablosu gibi bir malzemeyi korumak için çeşitli standartlara sahip bir ürün kullanılmalıdır. Bu ürün toprağın veya zeminin altında zarar görmeyecek nitelikte olmalıdır. Dayanıklı olmalı ve kablodaki elektrik akımından etkilenmemelidir. Pomza olarak da bilinen bims ve beton blok gibi malzemeler, sayılan özellikleri karşılamaktadır. Günümüzde artan oranlarda tercih edilen bims, aşağıdaki özellikleriyle öne çıkmaktadır.
- Depreme ve çeşitli sarsıntılara olan direnci yüksektir.
- Çevre dostudur.
- Hafif ve ekonomiktir.
- Kolay kolay ısınmaz ve yanmaz.
Kablo Taşı
Kablo taşı üretimlerinizi gerçekleştirerek işletmenizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz gibi, farklı firmalara satışlar gerçekleştirerek gelir de elde edebilirsiniz. Globmac tarafından hizmete sunulan Pars serisi makinalar ile kablo taşı üretimlerinizi tam otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Böylece insan iş gücüne ihtiyaç duymazsınız. Yenilikçi teknolojilerle donatılan makinalarımız hakkında güncel fiyat bilgisi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yer Altı Kablo Döşeme
Yer altı kabloları, sağlam tabanlı ve taşsız zeminlere yerleştirilir. Kablo doğrudan toprağa temas ettirilmez. Çünkü topraktaki bazı kimyasallar kablonun zamanla zarar görmesine yol açabilir. Zemin açıldıktan sonra etrafa kum yayılır. Elektrik veya internet kabloları bu kumun üzerinde kıvrımlar oluşturacak şekilde ilerler.
Yerleştirilen kabloların üzerine, yaklaşık 10 cm kalınlığında bir kum tabakası daha ilave edilir. Bu yeni tabaka, kablonun soğuması için oluşturulur. Alçak gerilim (AG) ve orta gerilim (OG) kablolarının arasına çeşitli koruyucuların eklenmesi gerekir. Böylece kazı yapan işçilerin kabloyu daha erken fark etmesi hedeflenir. Koruyucu tuğla veya taşların 30 cm kadar üzerine bir uyarı şeridi yerleştirilmektedir. Şeritler, en az 10 cm genişliğinde olmalıdır.
Kablo Taşı Özellikleri
Kablo taşlarının özellikleri, üretildikleri ham madde ile doğru orantılıdır. Bu taşlar bims, beton blok, briket gibi malzemeler kullanılarak üretilebilmektedir. Taşların boyutları, ihtiyaçlara uygun şekilde ayarlanabilse de genel olarak 20x40x5 cm ebatlarında üretimler gerçekleştirilmektedir.
Bir kablo taşından beklenen en temel işlev, kablonun korunmasını sağlamaktır. Bunu yaparken çeşitli koşullardan zarar görmemesi gerekmektedir. Bunların başında ısı ve akım direnci gelmektedir. Peki 1 metreküp başına kaç adet kablo taşı kullanılır?
Bims kablo taşları/tuğlaları yapıları ve ebatları gereği, metreküp başına genellikle 5 adet olacak şekilde yerleştirilmektedir. Beton tuğlalar ise genellikle metreküpte 10 adet olacak şekilde döşenmektedir. Kablo muhafaza tuğlalarının yerleştirilmesi, görece kolay bir işlemdir.