Bims Üretimi

Bims Üretimi

Bims üretimi, inşaat sektöründe ısı ve ses yalıtımı için kullanılan bims briketini elde etmek için üretilir. Ham maddesi ponza taşıdır. Volkanizma sonucu oluşmuş ham maddedir. Kristalize, süngerimsi ve gözenekli yapıya sahiptir. Fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı dayanıklı bir malzemedir.

Bims üretimi için kullanılan ham madde, ülkemizde Orta ve Doğu Anadolu Bölgelerinde çıkarılmaktadır. Türkiye’de çıkartılan ponza taşı, Dünya standartlarına uygunluğu üst seviyelerdedir.

Bims Üretimi Nedir?

Bims, sünger görünümlü, birbirine bağlantısız, boşluklu, silikat esaslı volkanik bir malzemedir. Özellikle ısı ve ses izolasyonu için kullanılır. Kütle ağırlığı bakımından avantajlı olması nedeniyle son yıllarda daha sık bir şekilde kullanıldığı bilinmektedir. Üretim aşamasında faydalanılan tekniklerden kaynaklı olarak, sahip olduğu sağlam yapısı nedeniyle güvenlik açısından uygun bir madde olarak değerlendirilmektedir.

Uluslararası endüstriyel alanlarında sıklıkla kullanılan doğal taş, volkanik kökenli bir endüstriyel ham maddedir. Başta inşaat sektörü olmak üzere diğer endüstriyel alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Kapadokya bölgesindeki doğal yapılar ile Nevşehir ve Niğde bölgesinde karşımıza çıkan yapılarda görmekteyiz.

İnşaat sektöründe ilk kullanımı Romalılar dönemine dayanmaktadır. Ayasofya’nın kubbesinde de bu malzemenin kullanıldığı görülmektedir. Başta Almanya, Fransa, İtalya, İsveç, Amerika ve Japonya gibi ülkeler olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kullanımı mevcuttur. Ses ve ısı izolasyonu sağlamak amacıyla üstün izolasyon özellikleri, hafifliği ve depreme dayanıklılık gibi nitelikleri ile yüzyılı aşkın süredir bims ürünleri kullanılmaktadır.

Bims Makinası

Bims makinası, çeşitli bims blokları üretmek için özel olarak kullanılan bir makinadır. Farklı kalıpları değiştirilerek çeşitli özellik ve ebatlarda bloklar yapmak için kullanılabilir Üç farklı özelliğe sahip üretim makinaları mevcuttur. Bunlar;

  • Tam Otomatik Bims Makinası
  • Yarı Otomatik Bims Makinası
  • Manuel Bims Makinası

özelliklere sahip makinaları gösterebiliriz. Bu makinalarda bulunan kalıpları değiştirerek farklı şekillerde ve boyutlardaki bims bloklarını üretebilirsiniz. Bu makinaların özelliklerini sizlerle paylaşmak gerekirse;

‘’Tam Otomatik Bims Makinası’’

  • İnsan gücüne gerek duyulmaz
  • Karıştırıcısı dahil otomatiktir
  • Kısa sürede hızlı üretim yapmaktadır
  • Otomatik palet sayesinde çıkan ürünler taşınır

‘’Yarı Otomatik Bims Makinası’’

  • Operatör kumanda paneli sayesinde üretimi gerçekleştirir
  • Düşük maliyetli bims üretim tesisleri için uygundur
  • Az da olsa insan gücüne gerek duyulur
  • Orta seviyede üretimler için uygun makinadır

‘’Manuel Bims Makinası’’

  • Ortalama günlük 1000-1500 adet bims briketi üretmektedir
  • Makinada bütün işlemler insan gücüyle yapılmaktadır
  • Ufak yapısı sayesinde kolaylıkla taşınabilir
  • 220w elektrikle çalışmaktadır

Bims Bloklarının Avantajları

Günümüzde birçok inşaat sektöründe kullanılmakta olan bims bloklarının birçok avantajları vardır. Bims taşı ile yapılmış yapıların dayanıklı yapısı ve uzun ömürlü oluşu, tercih edilmesinin sebeplerindendir. Dilerseniz avantajlarını sizlerle paylaşalım;

‘’Hafiflik’’

Bims yapılı malzemelerin en önemli avantajlarından biri hafifliğidir. Kum ve çakıldan elde edilmiş bir betondan neredeyse yarı yarıya hafiftir. Bu, yapı inşasında kullanılan çelik de düşünüldüğünde büyük bir yükün azaltılması için çok önemli bir malzemedir.

‘’Yalıtım’’

Düşük termal iletkenlik sayesinde ısı kaybını minimuma indirir. Ayrıca kullanılan tavan ve duvar bölümlerinde nem oluşması neredeyse imkansızdır. Maliyet olarak bakıldığında, diğer yalıtım malzemelerinden ucuz olmasından dolayı tercih edilmektedir.

‘’Yanma Dayanıklığı’’

Betondan daha yüksek bir yanma dayanımına sahiptir. Kolay alev almayan yapısından dolayı, yoğun ateşte bile dayanıklılığı yüksektir.

‘’İşlenebilirlik’’

Kesme, delme ve çivileme işlemlerini kolaylıkla yapabileceğiniz bir malzemedir. Bu yüzden kullanılan inşaat yapılarında çoğunlukla briket malzemesi kullanılır.

‘’Hava Koşullarına Direnç’’

Düşük sıcaklıklardan ve yüksek sıcaklıklardan etkilenmez. Bu yüzden sert hava koşullarına karşı dayanıklılığı avantajlarından bir tanesidir. Betona göre dayanıklılığı daha yüksek olmasından afet bölgelerinde kullanımı daha yaygındır.

Bims Makinası Fiyatları

Bims makinası modelleri farklı üretim kapasitelerine sahiptir. Eski model Bims makinaları genellikle manuel yapıda olup düşük üretim kapasitesine sahipti. Fakat günümüzde yarı otomatik ve ful otomatik bims makinası modelleri geliştirilmiştir. Bu sayede belli bir zaman diliminde daha fazla briket üretimi mümkün hale gelmiştir. Briket makinası ücretleri de bu özelliklere göre farklılık gösterebilmektedir. Farklı fiyat ve makine seçenekleri için Globmac ile iletişime geçebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz tüm briket ve beton parke makinası modelleri Globmac tarafından sağlanmaktadır. Model ve fiyat listesini öğrenmek için iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Satılık Briket Makinası