Briket fabrikası maliyeti, briket üretimini yapacak olan makinenin modeli, özellikleri ve kullanılacak olan hammaddenin maliyetine göre değişebilmektedir. Briket fabrikası kurma projelerinizin en verimli şekilde sonuçlanabilmesi; ürün satış pazarının doğru analiz edilmesi, ihtiyaç duyulan adet bazlı hacim bilgilerinin yerinde tespit edilmesi ve aynı zamanda fabrika olarak belirlenecek merkezin mevcut şartlarının iyileştirilmesiyle doğru orantılıdır.
Briket fabrikası maliyeti endüstri, inşaat ve tarım sektörünün üretim sahasında yer almak isteyen birçok kişi tarafından merak edilen bir konu olmaktadır. Briket üretimi, briket makinası vasıtası ile yapılan ve fabrikasyon bazlı bu girişim için temin edilmesi gereken en önemli ekipmanlardan biridir.
Briket Makinası İmalatı
Briket makinaları çok farklı özellikler ve tiplerde üretilmektedir. Kurulmak istenen briket fabrikasında ne tür bir hammadde işleneceğine karar verdikten sonra söz konusu hammaddeyi işleyecek tipte bir makinaya da sahip olunması gerekir. İdeal ölçülere uygun kalıpları ile evrensel standartlarda briket üretimi yapabilen GLOBMAC makinaları da müşterilerine geniş bir tür skalası sunar.
İki farklı şekilde çalışan briket makinası üretilmektedir. Bunlar; yarı otomatik ve tam otomatik briket makinalarıdır. Yarı otomatik briket makinalarında az da olsa insan gücüne gerek duyulurken, tam otomatik briket makinalarında insan gücüne gerek duyulmamaktadır. Üretilen makinaların üretim kapasiteleri modellerine göre değişebilmektedir. İki seride üretilen ancak üretim kapasiteleri farklı olan makinalar bulunmaktadır.
“Pars 12 Briket Makinası”
- Otomatik PLC kontrol sistemine sahiptir.
- Tamamen otomatik şekilde üretimlerini gerçekleştirmektedir.
- Saatte ortalama 180-190 palet üretim kapasitesine sahiptir.
- Bir baskıda 12 adet 20’lik briket üretim kapasitesi vardır.
- Kalıplar değiştirilerek farklı şekillerde ve boyutlarda briket üretimi yapılabilmektedir.
- Montajı ve bakımı kolaydır.
- Seri üretim yapabilme özelliği.
- Acil durumlarda güvenlik sistemi devreye girmektedir.
“Pars 18 Briket Makinası”
- Otomatik PLC kontrol sistemine sahiptir.
- Tamamen otomatik şekilde üretimlerini gerçekleştirmektedir.
- Saatte ortalama 180-190 palet üretim kapasitesine sahiptir.
- Bir baskıda 18 adet 20’lik briket üretim kapasitesi vardır.
- Kalıplar değiştirilerek farklı şekillerde ve boyutlarda briket üretimi yapılabilmektedir.
- Montajı ve bakımı kolaydır.
- Seri üretim yapabilme özelliği.
- Acil durumlarda güvenlik sistemi devreye girmektedir.
Briket Makinası Kullanım Alanları
“İnşaat Sektörü”
İnşaat endüstrisinde genellikle uygun agregalı briketler kullanılarak üretilmiş beton bloklara ihtiyaç vardır. Bloklar ayrıca standart kalıplar aracılığıyla şekillendirilir. Çimento ve kum hammaddeli briketten üretilen beton blokların hafif, dayanıklı ve yanmaz oluşları onları faydalı bir yapı malzemesi hâline getirir. Evrensel standartlara uygun olarak inşa edildiğinde beton blok, sağlam bir yapı elemanıdır. Çünkü üretim sürecinde hammadde ve işleniş biçimi düşünüldüğünde hem basınç dayanımı hem de birçok atmosferik olumsuzluğa karşı sağlamlığı ön plana çıkar.
“Tarım Sektörü”
Eğer biyokütleagregalı briket üretimi yapılacaksa tarımda her yıl gerçekleşen israfın önüne geçme yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Tarımsal atıkların arasında; bazı tarımsal işleme atıkları, enerji mahsulü ve insan/hayvan atığı gibi organik maddeler de bulunur. Biyokütle, enerjisi korunabilen tek yenilenebilir enerji kaynağıdır.
“Endüstri Sektörü”
Atık geri dönüşümü endüstrideki en önemli konulardan biridir. Endüstriyel atıklar, orijinal hammaddeye kıyasla daha fazla değer yaratabilir ve dolayısıyla daha fazla kâr da içerebilir. Briket için kullanılan atıkların çoğunu talaş tozları ve madeni tozlar oluşturmaktadır. Bu atıklar kullanılarak üretimde yüksek verimlilik elde etmek mümkündür. Üstelik hammadde maliyeti de bu yolla azaltılmış olacaktır.
Briket Fabrikası Maliyeti Ne Kadar?
Briket, günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle inşaatlarda en çok tercih edilen yapı malzemelerinden birisidir. İnşaat sektöründe yoğun şekilde kullanılmasından dolayı birçok yatırımcı briket fabrikası kurmayı düşünmektedir. Ancak ilk olarak üretimlerde kullanılacak olan briket makinalarının özelliklerini, üretim kapasitelerini ve fiyatlarını bilmeleri gerekmektedir.
Briket makinaları için dünya genelinde standart fiyat belirlenememektedir. Bu durumun en önemli sebebi, hammadde ve parça temini sürecinde değişebilen döviz kurlarından kaynaklanmaktadır. Fiyatların değişmesinde bir diğer neden ise üretilen makinaların üretim kapasiteleri ve teknik özellikleridir. Müşteri taleplerine göre optimze edilebilen makinalar olmasından dolayı fiyatlarında değişiklikler görülebilmektedir.
Globmac, sektördeki uzun yılların verdiği bilgi brikimi ve tecrübesiyle firmalara briket makinaları üretmektedir. Son teknolojiler kullanılarak üretimi yapılan makinalar sayesinde briket fabrikalarında ki üretimleri gerçekleştirmektedir. Siz de briket fabrikanızda kesintisiz üretim yapabilmek için iletişim adreslerimizden bizleri arayarak detaylı bilgilere ulaşabilir, briket makinalarına sahip olabilirsiniz.