Bims Üretim Tesisi

Bims üretim tesisi inşaat sektörünün hammaddesi olan bims taşının üretildiği endüstriyel sistemdir. Bu tesis sayesinde hızlı ve kaliteli bir şekilde bims üretimi yapılabilmektedir. Böylece işgücü ve zamandan tasarruf edilmekte ve inşaat projelerinin daha erken tamamlanması mümkün olmaktadır.

Bims üretim tesisi su, agrega ve çimentonun karıştırılarak kalıplara dökülmesi yoluyla bims üretimi gerçekleştirir. Bu tesisler yüksek üretim kapasitesi sayesinde büyük ölçekli inşaat projeleri için uygundur. Bims makineleri ile kalıplar ve malzemeler değiştirilerek farklı taşların üretimi de gerçekleştirilebilir.

Bims tuğla yapımında volkanik hareketler sonucu oluşmuş ponza taşı da kullanılır. Oldukça hafif bir yapı malzemesi olan bims, ses ve ısı yalıtımında oldukça başarılıdır. Bu açıdan özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Hafif olmasının yanında sağlamlığıyla da bilinen bims, fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı da dayanıklıdır. Tüm bu nedenlerle inşaat projelerinde kullanılan önemli bir hammadde haline gelmiştir.

Bims briket makinası çeşitleri şunlardır:

  • Otomatik Bims Briket Makinesi
  • Manuel Bims Briket Makinesi
  • Yarı Otomatik Bims Briket Makinesi

Bims Üretim Tesisi Maliyeti

Bims üretim tesisleri farklı kapasitelere sahip olan modellerde üretilmektedir. Eski model Bims makineleri genellikle manuel yapıda ve düşük üretim kapasitesine sahipti. Ancak son yıllarda yarı otomatik ve tam otomatik bims makinası modelleri daha çok üretilmekte ve tercih edilmektedir. Yarı otomatik ve otomatik makineler zaman ve işgücünden tasarruf sağlayarak üretim verimini arttırmaktadırlar.

Bims üretimi nasıl yapılır?

Bims briketin ana hammaddesi ponza taşıdır. Ponza taşı süngerimsi ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır. Ayrıca bu taşın oldukça dayanıklı olduğu da bilinmektedir.

Bims tesislerinde üretim aşamaları şu şekildedir:

  • Kalıplardaki taşlar kurutulur ve yapısal bütünlükleri sağlanmış olur.
  • Kırma eleme tesislerinde küçük parçalara ayrılan ponza taşı agrega haline gelir.
  • Agrega, su ve çimento karışımı tesisin haznesine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır.
  • Bu karışım, istenen boyut ve şekle sahip olan kalıplara dökülerek sıkıştırılır.

Globmac

Şimdi Teklif İsteyin!

İhtiyacınız olan makine veya ekipmanlar için uzman personelimizden destek isteyebilir, fiyat teklifi talep edebilirsiniz.

İletişime Geç

Bu web sitesi, web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanır. Devamını Oku

Telefon WhatsApp