Bims Üretim Tesisi

Bims üretim tesisi inşaat sektörünün hammaddesi olan bims taşının üretildiği endüstriyel sistemdir. Bu tesis sayesinde hızlı ve kaliteli bir şekilde bims üretimi yapılabilmektedir. Böylece işgücü ve zamandan tasarruf edilmekte ve inşaat projelerinin daha erken tamamlanması mümkün olmaktadır.

Bims üretim tesisi su, agrega ve çimentonun karıştırılarak kalıplara dökülmesi yoluyla bims üretimi gerçekleştirir. Bu tesisler yüksek üretim kapasitesi sayesinde büyük ölçekli inşaat projeleri için uygundur. Bims makineleri ile kalıplar ve malzemeler değiştirilerek farklı taşların üretimi de gerçekleştirilebilir.

Bims Üretim Tesisi

Bims tuğla yapımında volkanik hareketler sonucu oluşmuş ponza taşı da kullanılır. Oldukça hafif bir yapı malzemesi olan bims, ses ve ısı yalıtımında oldukça başarılıdır. Bu açıdan özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Hafif olmasının yanında sağlamlığıyla da bilinen bims, fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı da dayanıklıdır. Tüm bu nedenlerle inşaat projelerinde kullanılan önemli bir hammadde haline gelmiştir.

Bims briket makinası çeşitleri şunlardır:

  • Manuel Bims Briket Makinesi
  • Yarı Otomatik Bims Briket Makinesi
  • Otomatik Bims Briket Makinesi

Bims Üretim Tesisi Maliyeti

Bims üretim tesisleri farklı kapasitelere sahip olan modellerde üretilmektedir. Eski model Bims makineleri genellikle manuel yapıda ve düşük üretim kapasitesine sahipti. Ancak son yıllarda yarı otomatik ve tam otomatik bims makinası modelleri daha çok üretilmekte ve tercih edilmektedir. Yarı otomatik ve otomatik makineler zaman ve işgücünden tasarruf sağlayarak üretim verimini arttırmaktadırlar.

Bims üretimi nasıl yapılır?

Bims briketin ana hammaddesi ponza taşıdır. Ponza taşı süngerimsi ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır. Ayrıca bu taşın oldukça dayanıklı olduğu da bilinmektedir.

Bims tesislerinde üretim aşamaları şu şekildedir:

  • Kırma eleme tesislerinde küçük parçalara ayrılan ponza taşı agrega haline gelir.
  • Agrega, su ve çimento karışımı tesisin haznesine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır.
  • Bu karışım, istenen boyut ve şekle sahip olan kalıplara dökülerek sıkıştırılır.
  • Kalıplardaki taşlar kurutulur ve yapısal bütünlükleri sağlanmış olur.
Bims Üretim Tesisi

Bims makinesinin avantajları nelerdir?

Bims makinesinde beton blok, beton parke, briket, parke taşı, kaldırım taşı üretimi de yapılabilmektedir. İnşaat sektörü açısından hammadde ihtiyacını hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılaması açısından bims makineleri büyük avantajlar sunmaktadır.

Bims Üretim Tesisi

Bims makineleri yüksek kapasitede ürünü kısa sürede üretebildiği için verimlilik sağlar. Gelişmiş teknolojilere sahip makinelerle enerji tasarrufu da sağlanarak üretim maliyeti düşürülebilir. Bunun yanı sıra farklı boyut ve özelliklerde taş üretme kapasitesiyle inşaat projelerinin ihtiyaçları karşılanabilir. Bu tesisler sayesinde ürün standartları korunarak taşlar eşit boyut ve yoğunlukta üretilir.

Bims Üretim Tesisi

Modern bims tesisleri bims tuğla fabrikası olarak da bilinmektedir. Üretim kapasitesi olarak bir fabrika ile yarışabilecek bu tesislerin kullanımı oldukça kolaydır. Özellikle otomatik makinelerde insan gücüne hiç ihtiyaç duyulmamaktadır. Makinelerin bakımı da kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu da makine arızalarını en aza indirerek işletme maliyetlerini düşürmektedir.

Dayanıklı malzemelerden üretilen bims blok tesisleri ağır koşullarda dahi uzun ömürlü kullanım vadetmektedir. Bununla birlikte çevre dostu üretim süreçleriyle sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktadırlar. Bims makineleri gelişmiş otomasyon ve kontrol sistemleri sayesinde üretim sürecinin kalitesini arttırırlar.

Bims makinesi özellikleri ve fiyatları ile ilgili bilgi almak için GLOBMAC ile iletişime geçebilirsiniz.