Briket Makinası Çeşitleri

Briket Makinası Çeşitleri

Briket makinası çeşitleri, inşaat ve yapı dizayn sektöründe ihtiyaç duyulan briketlerin, seri üretilmesini sağlayan imalat üniteleridir. Küçük bir fabrika niteliğinde çalışan bu üniteler ile farklı sayılarda beton blok üretimleri yapmak mümkün olmaktadır.

Briket makinası çeşitleri için standart üretimler sunulmakla birlikte, aynı zamanda projeleriniz ve tercihleriniz için farklı hacim ve teknik özelliklere sahip olan makinalar da üretilebilmektedir.

Briket Makinası Çeşitleri
Briket Makinası Çeşitleri

Briket Makinası Çeşitleri Nelerdir?

Beton blok üretimlerinde makine tercih ederken, kullanılacak çalışmaların kapasitesi ve makinaların sahip olacakları üretim teknolojileri belirleyici olmaktadır. Piyasa içerisinde şu an itibari ile alternatif modeller bulmakla birlikte genel olarak tam otomatik, yarı otomatik ve manuel briket makinası çeşitlerini incelemek mümkün olmaktadır

“Manuel Briket Makinası”

Manuel briket makinası, briket üretimi süreçlerinde insan gücünün de kullanıldığı makinalardır. Elle basmalı olarak çalışan manuel makinelerde üretim kapasitesi diğer modellere göre düşük olmaktadır. Bu yüzden daha çok küçük ölçekli işletmeler ve az nüfuslu belediyeler tarafından tercih edilmektedir. Manuel briket makineleri ile 20 x 40 x 20 ebatlarında briket üretimi yapılabilmektedir. 8 saatlik bir çalışma sonucunda günde ortalama 800 ile 100 adet briket üretimi yapabilir.

“Yarı Otomatik Briket Makinası”

Yarı otomatik briket makinasında bir miktar insan gücüne ihtiyaç duyulurken geri kalan işlemlerin çoğunu makine yapar. Bu makine modellerinin çalışma prensibi şu şekildedir; briket üretimi esnasında yapılması gereken işlemler bir operatör aracılığıyla yapılır. Operatör, kumanda panosu üzerinden makineye komutlar gönderir. Böylece bir kişi hidrolik sistemlerin çalışmasını sağlayabilir.

Manuel briket makineleri günümüzde en çok orta büyüklükteki işletmeler ve belediyeler tarafından tercih edilmektedir. Daha az insan ve elektrik enerjisi ile yüksek miktarlarda üretim yapabilirler. Piyasada tam otomatik briket makineleriyle birlikte en çok kullanılan makinelerdendir.

“Tam Otomatik Briket Makinası”

Tam otomatik veya ful otomatik olarak da bilinen briket makinalarında briket üretimi için yapılması gereken tüm hareketler otomatik olarak makine tarafından yapılır. Plc kontrol mekanizmasıyla çalışan bu makinelerde insan gücüne ihtiyaç duyulmaz. Otomatik briket makinasının çalışma prensibi ise şu şekildedir; makina operatörün kontrol ettiği hidrolik sistem ile ön ve arka istifleme robotların otomatik olarak çalışmasını sağlar. Palet üzerine çıkan ürünleri üst üste 6 – 8 sıra istiflenir. Son olarak da forklift ile kurutma alanına götürülerek işlem tamamlanır.

Tam otomatik briket makinesi en çok enerji kullanılan ve en yüksek miktarda briket üreten makinalardır. Daha çok büyük ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Otomatik briket makineleri bilgisayar destekli otomasyon sistemine sahiptir. Böylece briket üretimi daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilir.

Briket Makinası Çeşitleri
Briket Makinası Çeşitleri

Briket Makinası Modelleri

Briket, günümüzde yapı ve özellikle inşaatlarda en çok kullanılan yapı malzemelerindendir. Duvar yapımı için oldukça güvenli ve sağlam yollardan bir tanesidir. Diğer alternatiflerine oranla daha iyi bir izolasyon sağlayan briket, briket makinesi aracılığıyla imal edilir. Briket makineleri belli oranlarda agrega, su ve çimentoyu karıştırarak öncelikle bir beton harcı oluşturur. Globmac tarafından üretilen PARS serisi briket makinaları firmalar tarafından üretim tesislerinde kullanılmaktadır.

“PARS 12 Beton Parke ve Briket Makinası”

  • Otomatik çalışma sistemine sahiptir
  • Üretim kapasitesi ortalama 180-190 saat/palettir.
  • Makinanın ağırlığı 17 ton ’dur.
  • Kolay kalıp değiştirme imkânı sunar
  • Harç hazırlama kısmı isteğe bağlı olarak otomatik veya yarı otomatik olarak üretilebilmektedir
  • Yüksek kapasite ve verimli bir şekilde çalışma
  • Acil durumlarda güvenlik sistemi
  • İnsan gücüne gerek duyulmaz

“PARS 18 Beton Parke ve Briket Makinası”

  • 66 KW hidrolik pompa gücü ile saatte 180-190 palet/saat üretim kapasitesi bulunmaktadır
  • PLC kontrollü olarak kullanıcıya büyük avantaj sağlamaktadır
  • Bir baskıda 18 adet 20’lik briket baskı kapasitesi bulunmaktadır
  • Montajı kolaydır
  • Yüksek kapasite ve verimlilik ile çalışır
  • Temizlenmesi ve bakımı kolaydır
  • Acil durumlarda güvenlik sistemi devreye girer
  • Kontrol paneli anlaşılır ve sade şekilde tasarlanmıştır

İkinci El Briket Makinası

Globmac tarafından firmalara ikinci el briket makinası hizmeti de verilmektedir. Bakımları firmamız tarafından yapılan bu makinaların kullanım sürelerine göre fiyatları belirlenmektedir. Sıfır briket makinalarına göre fiyatları daha uygundur. Ancak seri üretim yapacak olan firmalara sıfır ürünlerimizi tercih etmelerini önermekteyiz.

Çalışma süreleri uzun olan ikinci el briket makinaları, üretim esnasında aksaklıklara neden olabilmektedir. Bu nedenden dolayı birçok firma sıfır makinaları tercih etmektedir. Siz de ikinci el ya da sıfır briket makinasına sahip olmak için iletişim numaralarımızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Briket Makinası Fiyatları

Briket makinaları için sabit bir evrensel fiyat tarifesi bulunmamaktadır. Bu durumun en önemli sebebi, sipariş sürecinde, hammadde ve parça temini sürecinde değişebilen döviz kurlarından kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda fiyatları doğrudan etkileyen bir diğer parametre de tercih edeceğiniz modelin teknik özellikleridir. İşlem hacmine göre değişen modellerde fiyatlar farklı hesaplanmakta olup; aynı zamanda sizin tercihinize bağlı olarak optimize edilecek özel makinalar üzerinden de maliyet hesaplaması yapılabilmektedir.

Siz de üretici firma olan GLOBMAC’in fiyat ve kaliteli ürün avantajlarından faydalanmak istiyorsanız, iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz ve talepleriniz için detaylı soruları bize yönlendirebilirsiniz.