Briket Makinası

Briket Makinası; yapı malzemelerinin vazgeçilmez parçası olan briketlerin imâl edildiği bir üretim merkezidir. Fabrika klasmanında üretim yapma kapasitesine sahip olan briket makinası tercihleri için farklı prensiplere ve özelliklere sahip alternatifler sunulmaktadır.

Briket Makinası genel çalışma prensibi olarak çimento, su ve agreganın birleştirilmesini amaçlar. Oluşması gereken bu harcı makinanın bünyesinde yer alan haznede tutar ve farklı kademelerde karıştırma işlemini yaparak briketlerin üretilmesini sağlar.

Briket Üretimi Nasıl Yapılır?

Bunun için öncelikle briket neden yapılır? sorusunu cevaplayabiliriz. Briket iyi bilinen, tıpkı tuğla gibi temel inşaat malzemelerinden biridir. Kum, çimento ve su karıştırılarak elde edilen harç veya bu harcı da içeren agreganın sıkıştırılarak blok hâline getirilmiş biçimidir. Bina ve beton duvar yapımında inşaat malzemesi olarak kullanılmaktadır.

1
Tamamlanan Proje
1
Farklı Ülkeye Hizmet Temini
1
Temsilcilik

Briket, aynı zamanda bir beton blok olduğundan beton briket olarak da anılmaktadır.

Harç kalıba döküldükten sonra briket kalıbı şekline bürünmektedir. Briketlerin üretim şeklini ikiye ayırmak mümkündür: manuel briket yapma ve briket makinalarından faydalanma. Bims makinası bu noktada önemli bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bims makinası nedir? Bims, ponza olarak da bilinmektedir ve ponza taşının üretiminde kullanılmaktadır. Peki bims blok nedir? Bu makina, son yıllarda inşaat sektöründe sıkça kullanılan bir beton blok çeşidi olan bims bloklarını üretmektedir. Bims makinası, briket makinası ya da beton parke taşı makinası isimleriyle da bilinmektedir. Aynı şekilde farklı briketler de bims tuğla veya bims briket olarak çeşitli kaynaklarda yer almaktadır.

Briket Makinası Nedir?

Briket makinaları, üretim alanında destek amacıyla konumlandırılan bir ara yardımcı olarak değil; doğrudan bir fabrika ve üretim ünitesi görevi üstlenen önemli bir birimdir. Makina; briket üretiminin taş kırma aşamasıyla da ilgili olan; kum ve çakıl karışımından meydana gelen agregayla birlikte su ve çimentoyu doğru oranda, doğru devinim ile işleme alır.

Söz konusu işlemden sonra sıkıştırılan malzemeler, kullanım amaçlarına göre kalibre edilmiş olan özel kalıplara alınır. Form kazandırılma işlemi bu aşamada başlar ve kullanıcıların tercihlerine göre sertlik, mukavemet ve ölçü farklarına göre farklı standart kategorilerde üretim sonuçlanmış olur.

Briket Makinası
Briket Makinası

Yapay taş bloklar kategorisinde yer alan briketlerin üretim aşamasında; briket makinası karma ve harç oluşturma işlemlerini yaparken vibrasyon ve pres işlemlerini üretim sürecinde kullanır. Brikte yapma aşaması da tercih edilen briket makinasına göre farklılık göstermektedir.

Peki otomatik briket makinası nedir? Otomatik briket yapma makinası olarak kullanıcıların hizmetine sunulan sistemde; bahsedilen imâl işlemlerinin tamamı tek bir üretim platformu üzerinde yapılır. Makinaya manuel olarak müdahale gerektiren seçeneklerin artması ve üretim platformunun hareket kabiliyetine göre alternatif üretim merkezlerine sahip olmak mümkündür.

Briket Makinası Çeşitleri Nelerdir?

Briket üretimi genel çalışma metotları itibari ile paralellik göstermektedir. Makinanın imâlat mekanizmasında insan gücünün devreye alındığı oran kadarıyla farklı sistemler üretilmektedir. Farklı kalıplar kullanılarak istenilen boyutlarda ve şekillerde beton blok üretimi yapılabilmektedir. Briket makinası; bordür taşı, birbirine geçmeli briket ve boşluklu blok taşı üretimlerinde tercih edilen makinalardır. Hayatımızın her anında karşımıza çıkan beton blokların üretimini, farklı özelliklere sahip makinalar yapmaktadır. Bu makinalar; manuel briket makinası, yarı otomatik briket makinası, tam otomatik briket makinası ve tekli briket basma makinası olarak isimlendirilmektedir.

Tekli briket makinası başlıca briket, bordür ve parke gibi ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Üretiminde tek renk tercih edildiği ve sadece bir kovaya sahip olduğu için bu isme sahiptir.

Manuel Briket Makinası

Briket makina seçimlerinde üretim hacmi konusunda belirlenen hedefler, seçilecek olan makinayı da doğrudan belirlemektedir. Manuel briket makina sisteminde; blokların üretimi sürecinde insan gücü, alternatiflerine oranla daha fazla kullanılmaktadır.

Briket üretim sürecinde özellikle küçük ölçekli işletmeler için tercih edilen makina türünde el ile manuel olarak insan gücüyle basmalı mekanizma kullanılmaktadır. Günlük ortalama 1000’e kadar üretim imkânı sağlayan makina sisteminden 20x40x20 ölçülerinde ürün almak mümkün olmaktadır.

“Manuel Briket Makinası Özellikleri”

  • Makina ve insan gücü birlikte kullanılarak çalışır.
  • Küçük ölçekli firmalar tarafından kullanılması uygundur.
  • Farklı kalıplar kullanılarak istenilen ölçü ve şekilde beton blok üretilebilmektedir.
  • 220 volt veya üç fazlı 380 kW güç ile çalışabilmektedir.
  • Aşınmaya dayanıklı çelikler kullanılarak üretilmiştir.
  • Günlük ortalama 1000 adet briket üretebilmektedir.

Yarı Otomatik Briket Makinası

Briket makinaları içerisinde yer alan yarı otomatik briket fabrikası da çimento, su ve agreganın birleştirilmesi sürecini tamamlar. Bu süreç içerisinde otomatik mekanizmadan destek alınır ve ayrıca insan gücünden de faydalanılmaktadır. Özellikle briketlerin üretilip kalıplara alınması sürecinin akabinde palet ile transfer ve istifleme sürecinde daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

“Yarı Otomatik Briket Makinası Özellikleri”

  • Makina ve insan gücü az da olsa birlikte kullanılarak çalışmaktadır.
  • Orta ölçekli şirketler tarafından kullanılması uygundur.
  • Üretim aşamaları operatör tarafından gerçekleşmektedir.
  • Üretim işlemleri kontrol paneli tarafından yapılmaktadır.
  • Aşınmaya dayanıklı çelikler kullanılarak üretilmektedir.

Otomatik Briket Makinası

Briket üretimi için orta ve büyük ölçekli işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilen mekanizmalardan bir tanesi; tam otomatik briket makinasıdır. Endüstri içerisinde hız ve seri üretimin çok önemli bir rol aldığı son yıllarda otomatik sistemlere rağbet artarak devam etmektedir.

Briket üretimi içinde de kontrol edilebilir otomasyon sistemleri kullanılmaktadır. Otomatik makina; yazılımlar ile kodlanan ve robotik aksamlar sayesinde harç yapım süreci, hazırlama, kalıplama ve istifleme sürecinde insan gücüne ihtiyaç duymamaktadır.

“Otomatik Briket Makinası Özellikleri”

  • Tüm üretim aşamaları otomatik olarak gerçekleşmektedir.
  • Üretim sırasında insan gücüne gerek duyulmamaktadır.
  • Büyük ölçekli şirketler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.
  • Yüksek üretim kapasitelerinde rahatlıkla üretim yapabilmektedir.
  • Aşınmaya dayanıklı çelikler kullanılarak üretilmektedir.

GlobMac Briket Makina Hizmetleri

ASBLOK Makina altında kurularak briket üretim mekanizmalarının üretimi ve tedarik sürecinde hizmet veren GLOBMAC; bünyesinde farklı mekanizmalar ile işleyen briket üretim makina sistemlerini temin etmektedir.

GLOBMAC çeşitli şekil ve ebatlarda parke taşı, bordür, briket, karo taşı gibi ürünleri üreten makinalerin imalatını üstlenmektedir. Bu makinalerin çalışma aksamlarını da agrega bunker ve tartım üniteleri, beton karıştırıcıları, konveyör bantlarından oluşmaktadır. GLOBMAC tarafından iki farklı seride briket ve beton parke üretimi yapan makinaları bulunmaktadır. Bunlar KB serisi ve Pars serisi olarak sizlere sunulmaktadır.

KB Serisi Makinaların Teknik Özellikleri


ÜRÜNLER
Makina Çalışma SistemiMakina Üretim KapasitesiPompa GücüMikser KapasitesiMakina AğırlığıToplam Güç Kullanımı
KB12 Beton Parke Üretim MakinasıManuel ve Tam Otomatik PLC Kontrol110-120 Palet Saatte76.5 Lt 51 cc 42 Lt 28 cc 30 KW125 dm3 250 dm3 15 kw
8.5 ton

50 kw
KB25 Beton Parke Üretim MakinasıYarı Otomatik ve Tam Otomatik PLC Kontrol160-170 Palet Saatte
KB36 Beton Parke Üretim MakinasıTam Otomatik PLC Kontrol160-170 Palet Saatte120 LT 80 cc-55 KW1.000 dm3 22 kw x 225 ton105 kw
KB42 Beton Parke Üretim MakinasıTam Otomatik PLC Kontrol160-170 Palet Saatte140 LT 93 cc -60 KW28 ton128 kw

Pars Serisi Makinaların Teknik Özellikleri


ÜRÜNLER
Makina Çalışma SistemiMakina Üretim KapasitesiPompa GücüMikser KapasitesiMakina AğırlığıToplam Güç Kullanımı
PARS12 Briket MakinasıTam Otomatik PLC Kontrol180-190 palet/saat52 KW1 m317 Ton76 kW
Pars18 Briket MakinasıTam Otomatik PLC Kontrol180-190 palet/saat66 KW2.5 m320 Ton120 kW

Briket Makinası Fiyatları

Peki bims fiyatları ne kadar? Kullanıcıların ve ilgililerin, briket makinasi kaç para? Sorusunun cevabını merak ettikleri görülmektedir. Bu şekilde bims makinası fiyatları konusunu araştırdıkları anlaşılmaktadır.

Farklı üretim hacmine sahip olan cihazların piyasa karşılıkları da farklılık göstermektedir. Tamamen GLOBMAC mühendisleri tarafından tasarlanıp üretilen bu makinalar, briket veya beton parke imalatı yapan firmaların en verimli bir şekilde üretimlerine devam edebilmesi için titiz çalışmalar neticesinde üretilmiştir. Sadece satış anında değil, satış öncesi ve satış sonrası da firmalara gerekli desteği sunmaktadır. Kaliteli hizmet anlayışı ile sizlere danışma ve tedarik hizmeti veren GLOBMAC’e ulaşarak; siz de talep ettiğiniz briket makinasının güncel fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.