Prekast Beton Blok

Prekast beton blok şantiye alanına getirilmeden önce şekil verilen ve sertleştirilen betonlar için kullanılan terimdir. İleri teknolojiyle donatılmış, uygun koşullara sahip bir üretim tesisinde hazırlanarak inşaat sahasına getirilirler.

Prekast beton blok içerisinde çimento, agrega, kum ve su bulunur. Elde ya da otomatik makineler aracılığıyla üretilebilen bu ürünler, farklı şekil ve ebatlarda ya da içi boş veya dolu olarak imal edilebilirler. İçi boş bloklar en yaygın türü olarak gösterilebilir.

Prekast Beton Blok Nedir?

Prekast beton bloklar genel olarak belirli standart ebatlara sahiptir. Uzunluğu 400 mm ile 600 mm arasında değişir. Yükseklikleri 100 veya 200 mm’dir. Genişlikleri ise 50, 75, 100, 200, 250 ve 300 mm olabilmektedir.

Özellikle inşaatlarda yaygın olarak kullanılan prekast beton blok mukavemeti yüksek bir üründür. Yağmur, ateş vb. çevresel faktörlere dayanıklı olduğu için, özellikle duvar yapımında kullanılır. Yapının oluşturulması esnasında, el işçiliği kadar blok yapım prosedürlerine uyulması da önem taşımaktadır.

Üretim esnasında uyulması gereken prosedür sırasıyla aşağıdaki gibidir:

  1. Malzemelerin yığılması ve karıştırılması
  2. Karışıma su ilave edilmesi
  3. Kalıplama işleminin elle ya da otomatik makineler aracılığıyla yapılması
  4. Ürünlerin kalıplardan çıkartılması
  5. 24 saat boyunca üzeri örtülü bir şekilde bekletilmesi
  6. 7 gün boyunca kürlemeye tabi tutulması

Satılık prekast beton blok arıyorsanız ya da en yakın prekast beton blok üreticisiyle temasa geçtiyseniz, üretim prosedürüne eksiksiz bir şekilde uyulduğundan emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Yapımında Kullanılan Malzemeler

Bu bloklar, çeşitli yapılarda kullanılmak üzere farklı boyut ve ebatlarda imal edilmektedirler. Bunlara örnek olarak sedye, köşe, yuvarlatılmış kenar, temel ayağı, söve ve beton zemin gibi ögeler verilebilir.

Tipik bir blokta beton, toz çimento, su, kum ve çakıl taşları kullanılır. Tipik bir blok 17 kg ile 20 kg arasında ağırlığa sahiptir. Yüksek kum yüzdesine ve düşük çakıl ve su yüzdesine sahip olduğu için çok serttir.

Kum ve çakıla alternatif olarak granül kömür veya cüruflar kullanılabilir. Bu bloklara cüruf bloğu adı verilir. Mukavemeti yüksek, ses ve ısı yalıtımı iyi bir blok türüdür. 12 kg ile 15 kg arasında ağırlığa sahiptir.

Kum ve çakıl yerine kil veya kayrak kullanılarak üretilen bloklar hafif bloklar olarak ifade edilir. Tipik bir hafif blok 10 kg ile 13 kg arasında değişen ağırlığa sahiptir.

Prekast Beton Bloğun Avantajları

  • Çok yüksek basınç dayanımına sahiptir.
  • Yangına ve aşınmaya yönelik direnci iyidir.
  • Stabilitesi yüksektir.
  • İnşaatı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunar.
  • İçi boş blokların ağırlığı düşük olduğu için lojistiği kolaydır.
  • İçi boş blokların içerisi betonla doldurulabilir. Bu sayede depreme dayanıklılık arttırılmış olur.
  • İçi boş üniteler, içi dolu olanlara göre daha iyi ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır.

Briket Fiyatları