Parke Üretim Tesisi

Parke Üretim Tesisi

Parke üretim tesisi genellikle şehirlerdeki yollarda, kaldırımlarda veya çeşitli özel alanlarda kullanılan beton parke taşlarının imal edildiği yerdir. Parke taşı, dayanıklı bir yapıya sahip olmasının yanında oldukça estetik bir görünüme de sahiptir.

Parke üretim tesisi beton parke fabrikası olarak da bilinen bir imalat tesisi olarak işlev görür. Kullanıma hazır beton parke elde etmek için gereken makineler ve ekipmanlar bu tesislerde yer alır. Aynı makineler kullanılarak farklı şekillerde ve ebatlarda beton parke üretmek mümkündür. İşlevsel özellikleriyle öne çıkan beton parke makinesi, bir yatırım aracı olarak da temin edilebilir.

Parke Üretim Tesisi

Beton Parke Üretim Tesisi

Öncelikle, “Beton parke nasıl üretilir?” Sorusunu yanıtlayalım. Üretim tesislerinde bulunan büyük parke makineleri; agrega, çimento ve suyu belli oranlarda karıştırır. Elde edilen bu karışım, makine aracılığıyla özel kalıplara dökülür. Burada pres ve vibrasyon gibi işlemler yapıldıktan sonra, beton harcı parke formuna getirilir. Kurutma işleminden sonra da parke kullanıma hazır hale gelir. Tüm bu işlemlerin yapıldığı tesislere parka taşı üretim tesisi denir.

Beton parke makineleri farklı ebatlarda ve şekillerde üretim gerçekleştirebilir. Aynı zamanda briket de üretebilmektedir. Farklı harç içerikleri ve kalıplar kullanılarak aynı işlem sonucunda farklı ürünler imal edilebilir. Bordür taşı ve bims bunlara örnek olarak verilebilir. Makinenin modeline ve teknik özelliklerine göre üretim kapasiteleri değişebilmektedir.

Beton Parke Makine Çeşitleri

Beton parkeler yol ve şehir peyzajında en sık tercih edilen yapı malzemeleri arasındadır. Kullanılan alanın veya yolun estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Parkeler ayrıca aşınmalara ve darbelere dirençli bir yapıda olduğun için ömrü de uzun olmaktadır.

Kentleşmenin sürekli olarak arttığı günümüzde parke ihtiyacı da buna bağlı olarak artmaktadır. Bu nedenle çeşitli firmalar tarafından farklı türlerde ve modellerde parke ve briket üretim makineleri üretilmektedir. Eskiden sadece manuel makineler üretilebilirken, günümüzde yarı otomatik ve otomatik briket makineleri yüksek oranlarda tercih edilmektedir.

Manuel parke makinelerinde parke imalatı için gereken birçok işlemde insan gücü kullanılmaktadır. Bu nedenle bu makineler diğer modellere kıyasla daha düşük bir üretim kapasitesine sahiptir. Yarı otomatik makinelerde ise üretim sürecinde gerekli ayarlamalar bir kişi tarafından yapılır. Fakat bu ayarlamalar kontrol paneli aracılığıyla gerçekleştirilir. Tam otomatik parke makinesinde ise gerekli tüm işlemler bilgisayarlı otomasyon sistemiyle yapılır. Böylece insan gücüne gerek kalmadan yüksek kapasitelerde parke üretimi gerçekleştirilebilir.

Parke Üretim Tesisi

Parke Taşı Makinesi Üreticileri

Her geçen gün şehir sınırlarının genişlemesi ve yeni yaşam alanlarının kurulmasıyla birlikte parke ihtiyacı da artmaktadır. Beton parke veya kilitli parke taşı sektörü büyüdükçe farklı markalarda makineler de üretilmeye başlanmıştır.

Parke taşı üretim tesisi maliyeti bir kısmı aşağıda sıralanan belli ölçütlerden etkilenmektedir.

  • Tesiste yer alan makinelerin teknik özellikleri
  • Makinelerin çalışma prensibi
  • Tesisin fiziksel ölçüleri
  • Makine harici gereken ekipmanlar

Fiyatları etkileyebilmektedir.

Kilitli parke taşı üretim tesisi uzun vadeli bir yatırım koludur. Globmac beton parke ve briket makinelerinin imalatını gerçekleştiren ve ASBLOK altında kurulan bir markadır. Firma günümüzde hem Türkiye’de hem de dünyada yaptığı üretimlerle bilinmektedir. Globmac’in ürettiği beton parke makineleri dünyanın farklı kıtalarında kullanılmaktadır.

Sektörde 50 yılı aşkın süredir var olan firmanın tüm makineleri kendi mühendis kadrosu tarafından tasarlanmaktadır. Birlikte çalıştığı firmalara beton parke makinesi konusunda danışmanlık ve teknik servis gibi konularda destek olmaktadır. Kurumsal ve güvenilir bir üreticiden beton parke makinesi temin etmek için Globmac ile iletişime geçebilirsiniz.

Parke Üretim Tesisi

Beton Parke Üretim Makinesi Fiyatları

Beton parke ihtiyacının artmasıyla birlikte bu ürünlere olan talep de artmaktadır. Günümüzde parke makineleri genellikle iki şekilde kullanılır. Bunlardan birincisi; belediyelerdir. Belediyeler şehir içlerinin peyzaj ve yapımından sorumludur. Bu yüzden sürekli olarak beton parkeye ihtiyaç duyarlar. Parke taşı üretim tesisi kurmak belli kurum veya işletmeler için zorunluluk halini almıştır.

Şehir içi yolların ve kaldırımların yapımında ihtiyaç duyulan parkeler, belediyelerin kendi ürettikleriyle karşılanabilmektedir. Günümüzde birçok belediye kendi ihtiyaç duyduğu beton parkeleri kendi bünyesinde üretebilmektedir. Parke makinelerinin kullanıldığı bir diğer alan ise; firmaların parke üreterek piyasaya sürmeleridir.

Parke sektörü oldukça büyük bir alan olduğu için piyasada sürekli bir talep bulunmaktadır. Firmalar da bu talebi karşılamak için parke üreterek satışını gerçekleştirmektedir. Her ihtiyaca karşılık farklı kapasite ve modellerde parke üretim tesisi Globmac tarafından tasarlanmaktadır. Globmac marka beton parke makine fiyatları için iletişime geçebilirsiniz.